Deskargatu doako app-a

Donostia / San Sebastián-eko 99 pintxo onenak Michelin izarrak dituzten sukaldariek aukeratuak

Pintxoa Euskal Herriko sukaldaritzaren, gizartearen eta kulturaren ikur bat da, eta bereziki Donostiakoa.

Aratz

Berrogi

Piper berdea, maionesa, hegaluzea eta antxoa.

Donibane

Belarria saltsan

Belarria saltsan: azenarioz, tipulaz, porruz, baratxuriz, piperrez eta koñak xorta batez.

Baserriko arrautza, tenperatura baxuan egina, eta morokil, pinazi, gazta mantxatar eta perretxikoekin.

La Mejillonera

Patata Brabak

Patata minen pintxo klasikoa, tomate saltsa minarekin eta alioliarekin. La Mejillonerako saltsa berdingabeak hiri osoan egin ditu ospetsu bertako...

Casa Vallés

Gilda

4 Pipermin, antxoa bat eta oliba bat ozpinez onduak eta zotz batean sartuak. Donostian sortutako lehen pintxoa, 40ko hamarkadakoa.Rita...

Xarma Cook & Culture

Euskaltxerri azpizuna

Euskaltxerri azpizun pintxos, arbi apioa, onddo emultsioa eta wasabi kabiarrarekin

Taberna La Jarana

Ropa vieja

Haragi egosi piltzarrekin egindako tortilla da ropa vieja, klasiko bat.

Donostiako pintxo klasikoetako bat. Arrautza-irinetan pasatu eta oliotan frijitutako bi ganba, zotz batean sartuta.

Zapo arraina eta otarrainxken isats freskoak burruntzian, plantxan erreta.

Plantxan egindako foie pintxo beroa, Maldon gatzarekin. Zerbitzatzean, zerbitzariak piperbeltza eskaintzen du aukeran.

Sekretu iberikoarekin egindako hanburgesa txikia, sesamo ogitan, patata frijituekin.

Labetik atera berri: urdaiazpikoa eta gazta ogi tartean.

Kroketa, hiru gaztaz egina: freskoa, urdina eta edam.

Sasoiko onddoak, olioarekin eta baratxuriarekin salteatuta eta arrautza gorringo baten gainean zerbitzatuta.

Olagarroa, txingarretan erreta, patata marinatuekin eta kimchie maionesarekin.

Baratxuriarekin, tipularekin eta ardo beltzarekin erregositako idi isatsa, wanton pastan bildua eta baratxuri errearekin, sesamoarekin eta tipula-haziarekin zerbitzatua.

El Bombín

Pastrami

Gatzunetan ondutako haragi gorria, sandwich ogitan.

Biarritz (lehen Narru)

Krustazeo arroza socarratarekin

Arroza ganbekin, arroz txigortuzko oinarriarekin.

Itsasoko eta lurreko zaporeak elkartzen ditu oreka perfektuz.

Basurde burua, ozpinetako luzokerra eta tipula ogi xerra baten gainean.

Kroketa honek gaztaren eta intxaurraren zaporeak elkartzen ditu oreka egokiaz.

Tamboril

Txanpiñoia

Hiru txanpiñoi broxetan, ogi xerra baten gainean jarrita bere saltsarekin.

Bergara

Antxoa Tortilla

Tortilla gutxi egina antxoa eta baratxuriarekin.

San Marcial

Gabilla

Urdaiazpiko eta gazta pintxoa, bexameletan bildua, irinetan, arrautzan eta ogi xehatuan pasatua eta kurruskari gelditzeko frijitua.

Mesón Martín

Trainerua

Txipiroia plantxan, ganba egosia eta urdaiazpiko iberikoa, ogi txigortu gainean; olioz, baratxuriz, ozpinez eta ardo zuriz egindako saltsarekin.

Taberna La Jarana

Arrain pastela

Pintxo hotza da klasiko hau: arrainez egindako pastela, maionesa pixka batekin.

Bodega Donostiarra

Entsalada errusiarra

Betiko pintxoa da hau: egositako patata, hegaluzea, azenarioa, arrautza eta olibak, mahonesarekin nahastua, eta antxoa duela gainean.

A Fuego Negro

Makcobe with chips

Kobe hanburgesa txikia tomatezko ogian, bananazko txipekin.

Hostopil gaineko txangurru kanapea, amaieran arinki laberatua.

Bodega Donostiarra

Completo

Hegaluzea oliotan, Kantauri itsasoko antxoak eta piperminak daramatzan ogitartekoa. Lokal honetako klasiko denboragabe bat da.

Sirimiri Gastroleku

Ahatea, bao ogitan

Ekialdeko zaporeko pintxoa da: ahate gisatua, bao ogi txiki batean bildua.

Pintxo de carrillera de ternera guisada en vino tinto durante 8 horas. Terminada en su jugo y sobre humus...

Antxoa solomoak ogi xerra baten gainean, jardinera saltsaz estalita: piper berdea eta gorria, piperminak eta tipula.

Euskal sukaldea eta mexikarra konbinatzen dituen pintxoa. Irinez eta artatxikiz egindako 2 tako, txerri haragi marinatuarekin eta errege sagarrezko...

Antxoa solomoak ogi xerra baten gainean, txangurru kremaz estalita.

Txuleta

Txuleta kroketa

Kroketen krematsutasuna eta txuletaren zaporea nahasten dituen pintxoa.

Atari Gastroteka

Otarrainxka broxeta

Pintxo hau prestatzeko, plantxan egindako lau otarrainxka isatsezko broxeta bat ipintzen da ogi xerra batean eta piper gorriz, berdez...

Arrikitaun

Pringá ogi tartean

Andaluziako pintxoa. Eltzeko haragi ezberdinak papurturik egindako orea da pringá, eta plantxan txigortutako ogitan igurtzita zerbitzatzen da bero.

Bakailao gatzgabetua, oliba olioarekin konfitatua, piper berde, piper gorri eta baratxuri frijituekin.

Idiazabal risotto platertxoa, plantxan egindako foie zati batekin.

Baratxuridun olioarekin ondutako patatak, eta piperrautsa aukeran.

Zabaleta

Patata tortilla

Bertakoek oso gustokoa duren patata tortilla klasikoa

Pintxo klasikoa da; patata egosia, hegaluzea, azenario egosia, arrautza egosia eta azeitunak daramatza, den dena mahonesarekin nahasia eta gainean...

Bokado San Telmo

Patata ia brabak

Patata frijituak alioli saltsarekin, maionesarekin, txilearekin eta txipotlearekin, eta amaitzeko wasabi ilarrak.

Bergara

Txalupa

Txalupa formako hostopila. Barnean, onddoak eta otarrainxkak, tipulinarekin, esne gainarekin eta gazta birrinduarekin prestatuak.

Pintxo klasikoa: arrautza-irinetan pasatutako ganba frijitua, isatsa masatik kanpo duena hortik heldu ahal izateko. Pintxo klasikoenetako bat da.

Muskuilu kremarekin egindako kroketak.

Arrautza egosi eta urdaiazpiko zati arinki frijituekin gozatutako bexamel finagatik nabarmentzen den pintxoa.

Borraja gisatuak txirlekin.

Ormazabal

Txahal muturrak

Etxeko errezeta klasikoa: txahal mutur gisatuak.

Tripaki eta mutur jaki tradizionala, buztinezko kazola batean zerbitzatua.

Ukitu mina duen arrautza-irinetan pasatutako ganba burruntzia.

Unean bertan prestatutako patata tortilla, piper eta tipularekin egina.

Risotto beltza txipiroiarekin.

Hegazti kroketa, bere neurri eta krematsutasunagatik nabarmentzen den pintxoa.

Ahuakatea, tomatea, tipula, martorria eta txilea, eta pintxo hau nahierara prestatzeko jarraibideak. Hainbat lagunentzako pintxoa da.

Idiazabal gaztazko risotto faltsua (puntalete pasta, arroz itxurakoa).

Goiz Argi

Mari Juli

Izokin ketua, kontserbako antxoa eta piper berdea ogi tosta baten gainean ipinita prestatutako pintxo hotza, ozpin-olio saltsarekin gozatua.

Mendaur berria

Begihaundi tako-taloa

Tako edo talo itxurako pintxoa da, barruan, kimchi eta micromezclumez arrautzeztatutako begihaundi edo txipiroia daramana. Pintxo hori jateko, osagaiak...

Ramuntxo Berri

Brie ikatza

Gazta zati bat, urdamutur hazitan pasatuta, tomate konfitura gozoarekin.

A Fuego Negro

Black rabak

“Txipiroiak beren tintan” euskal jaki tradizionalaren berrinterpretazioa, pintxo formatuan aurkeztua. Txipi txiki zirkularrak dira, tenpuran frijituak, beren tintan egindako...

Hirugihar iberiko xerrak, ogi kurruskari gainean.

Nafarroako orburua eta kardua parrilan, urdaiazpikozko kremarekin eta almendrazko praline gaziarekin.

Xarma Cook & Culture

Parrilako pikilloa

Parrillan erretako pikilo piperra, pikilo emultsioz betea.

Txerri zati gisatu bat, atxiote espeziarekin ondua, hori da cochinita pibil, Yukatan inguruan egin ohi dena.

Antonio

Antxoak

Antxoak, piper berdea eta pipermina ogi xerra batean, oliba olioarekin.

Patata-pure gainean txahal masail gisatua, bere zukuarekin distiraturik.

Pasta kurruskaria, idi isatsez betea eta gazta parmesanoarekin.

Ardo beltzezko saltsan eta barazki saldan egositako txerri belarria, plantxan errea eta romescu nahiz tximitxurri saltsekin.

La Cuchara de San Telmo

Foie de Monfort con compota de manzana

Pintxo de foie fresco a la plancha sobre de compota de manzana y sal Maldon.

Bieira plantxan, berakatz zurizko kremarekin, fruitu lehorrekin eta kafezko ozpin-olioarekin gozatua, eta alga frijituz eta sesamoz apaindua.

Plantxako pintxoa: 2 otarrainxkaz eta horien artean ipinitako bieira bihotz batez osatutako broxeta.

“Secreto” iberikoa, tenperatura baxuan prestatua, bertako sagarrez egindako purearen gainean eta patata purez lagundua.

Frijitutako brick pastan bildutako otarrainxka pintxoa.

Ardo beltzetan eta barazki saldan egositako txahal masaila, etxeko tomate saltsarekin.

La Bernardina

Otarrainxka kurruskaria

Bi otarrainxka txurruskari eta soja mahonesakin egindako pintxoa.

Otarrainxka tenpuran, almendra orriz estalia, marisko krema gainean.

Otarrainxkaz betetako raviolia Martini saltsarekin.

Betiko patata tortilla.

Matalauva

Txuleta laminak

Txuleta gazituaren xerrekin prestatutako pintxoa.

Gandarias

Ganbak burruntzian

Hiru ganbarekin eta hirugiharrarekin plantxan eginiko broxeta, piper gorri, piper berde eta tipuletarekin eginiko ozpin olio batekin ondua.

Txerri iberiko errea, sasoiko osagarriekin.

Néstor

Patata tortilla

Barnealdea gutxi egina duen patata tortilla, urre kolore polita duena gainaldean. Egunean 2 baino ez dituzte egiten, bat eguerdian...

La Espiga

Gutizia

Kantauri itsasoko antxoa gazituak ogi tosta baten gainean, zuringoz, tipulaz eta perrexilez egindako olio-ozpinaz estaliak, eta amaitzeko, arrautza egosi...

Azpizun errea bere puntuan, gatz malutekin eta pipermorro saltsarekin.

A Fuego Negro

Muskuilu tigretoia

Koilararekin jaten den pintxo honen osagaiak tomate epela, bexamela, hiru muskuilu, barazkitxoak eta txerri azala dira.

Krematsua eta ukitu minarekin. Kroketa hau piper berde eta gorri, curry gorrizko ore eta koko esnez egiten da. Kurruskariago...

La Espiga

Chorrera

Arrautza, gazta eta urdaiazpikozko pintxo beroa, arrautza-irinetan pasatua eta frijitua.

Txirrita

Txalupa

Txipiroia burruntzian, plantxan errea, perrexil eta baratxuriarekin

Otarrainxka isatsak burruntzian, arrautza-irinetan pasatuta, ponzu saltsarekin gozaturik.

Ormazabal

Ziazerba kroketa

Ziazerbez egindako kroketa krematsua.

Hotz jateko pintxoa. Txangurru kremaz betetako kuiatxoa eta gazta krematsuz egindako oinarria, ogi xerra batean gainean.

Divinum

Patata tortilla

Patata tortilla, gutxi mamitutako arrautzaz.

Taberna Dakara bi

Azpizun eta foie takoa

Ogi xerra baten gainean, azpizun tako bat eta foie zati bat, biak plantxan eginak.

Bodega Donostiarra

Indurain

Txirrindulari ospetsuaren omenezko pintxoa: hegaluze puska bat, antxoa gazitua, piperrak eta tipulina.

Txahal azpizuna bere puntuan, ogi xerra baten gainean ipinia, piper berdeekin eta Maldon gatzarekin.

Casa Urola

Karmelita

Kantauri itsasoko antxoa gazitua, arrautza egosia eta ganba egosia maionesarekin, ogi frijitu gainean. Hotza jaten da.

Deskargatu doako app-a

-ren proiektu bat
-ren laguntzarekin

Sartu zure sare sozial gogokoena erabiliz

Edo zure posta elektronikoa erabiliz

Konturik ez duzu? Izena eman