Pintxoa Euskal Herriko sukaldaritzaren, gizartearen eta kulturaren ikur bat da, eta bereziki Donostiakoa.
Belarria saltsan: azenarioz, tipulaz, porruz, baratxuriz, piperrez eta koñak xorta batez.
Baserriko arrautza, tenperatura baxuan egina, eta morokil, pinazi, gazta mantxatar eta perretxikoekin.
Patata minen pintxo klasikoa, tomate saltsa minarekin eta alioliarekin. La Mejillonerako saltsa berdingabeak hiri osoan egin ditu ospetsu bertako...
4 Pipermin, antxoa bat eta oliba bat ozpinez onduak eta zotz batean sartuak. Donostian sortutako lehen pintxoa, 40ko hamarkadakoa.Rita...
Euskaltxerri azpizun pintxos, arbi apioa, onddo emultsioa eta wasabi kabiarrarekin
Haragi egosi piltzarrekin egindako tortilla da ropa vieja, klasiko bat.
Donostiako pintxo klasikoetako bat. Arrautza-irinetan pasatu eta oliotan frijitutako bi ganba, zotz batean sartuta.
Zapo arraina eta otarrainxken isats freskoak burruntzian, plantxan erreta.
Plantxan egindako foie pintxo beroa, Maldon gatzarekin. Zerbitzatzean, zerbitzariak piperbeltza eskaintzen du aukeran.
Sekretu iberikoarekin egindako hanburgesa txikia, sesamo ogitan, patata frijituekin.
Labetik atera berri: urdaiazpikoa eta gazta ogi tartean.
Sasoiko onddoak, olioarekin eta baratxuriarekin salteatuta eta arrautza gorringo baten gainean zerbitzatuta.
Olagarroa, txingarretan erreta, patata marinatuekin eta kimchie maionesarekin.
Baratxuriarekin, tipularekin eta ardo beltzarekin erregositako idi isatsa, wanton pastan bildua eta baratxuri errearekin, sesamoarekin eta tipula-haziarekin zerbitzatua.
Arroza ganbekin, arroz txigortuzko oinarriarekin.
Basurde burua, ozpinetako luzokerra eta tipula ogi xerra baten gainean.
Kroketa honek gaztaren eta intxaurraren zaporeak elkartzen ditu oreka egokiaz.
Urdaiazpiko eta gazta pintxoa, bexameletan bildua, irinetan, arrautzan eta ogi xehatuan pasatua eta kurruskari gelditzeko frijitua.
Txipiroia plantxan, ganba egosia eta urdaiazpiko iberikoa, ogi txigortu gainean; olioz, baratxuriz, ozpinez eta ardo zuriz egindako saltsarekin.
Pintxo hotza da klasiko hau: arrainez egindako pastela, maionesa pixka batekin.
Betiko pintxoa da hau: egositako patata, hegaluzea, azenarioa, arrautza eta olibak, mahonesarekin nahastua, eta antxoa duela gainean.
Hegaluzea oliotan, Kantauri itsasoko antxoak eta piperminak daramatzan ogitartekoa. Lokal honetako klasiko denboragabe bat da.
Ekialdeko zaporeko pintxoa da: ahate gisatua, bao ogi txiki batean bildua.
Pintxo de carrillera de ternera guisada en vino tinto durante 8 horas. Terminada en su jugo y sobre humus...
Antxoa solomoak ogi xerra baten gainean, jardinera saltsaz estalita: piper berdea eta gorria, piperminak eta tipula.
Euskal sukaldea eta mexikarra konbinatzen dituen pintxoa. Irinez eta artatxikiz egindako 2 tako, txerri haragi marinatuarekin eta errege sagarrezko...
Antxoa solomoak ogi xerra baten gainean, txangurru kremaz estalita.
Pintxo hau prestatzeko, plantxan egindako lau otarrainxka isatsezko broxeta bat ipintzen da ogi xerra batean eta piper gorriz, berdez...
Andaluziako pintxoa. Eltzeko haragi ezberdinak papurturik egindako orea da pringá, eta plantxan txigortutako ogitan igurtzita zerbitzatzen da bero.
Bakailao gatzgabetua, oliba olioarekin konfitatua, piper berde, piper gorri eta baratxuri frijituekin.
Idiazabal risotto platertxoa, plantxan egindako foie zati batekin.
Pintxo klasikoa da; patata egosia, hegaluzea, azenario egosia, arrautza egosia eta azeitunak daramatza, den dena mahonesarekin nahasia eta gainean...
Patata frijituak alioli saltsarekin, maionesarekin, txilearekin eta txipotlearekin, eta amaitzeko wasabi ilarrak.
Txalupa formako hostopila. Barnean, onddoak eta otarrainxkak, tipulinarekin, esne gainarekin eta gazta birrinduarekin prestatuak.
Pintxo klasikoa: arrautza-irinetan pasatutako ganba frijitua, isatsa masatik kanpo duena hortik heldu ahal izateko. Pintxo klasikoenetako bat da.
Arrautza egosi eta urdaiazpiko zati arinki frijituekin gozatutako bexamel finagatik nabarmentzen den pintxoa.
Tripaki eta mutur jaki tradizionala, buztinezko kazola batean zerbitzatua.
Unean bertan prestatutako patata tortilla, piper eta tipularekin egina.
Hegazti kroketa, bere neurri eta krematsutasunagatik nabarmentzen den pintxoa.
Ahuakatea, tomatea, tipula, martorria eta txilea, eta pintxo hau nahierara prestatzeko jarraibideak. Hainbat lagunentzako pintxoa da.
Idiazabal gaztazko risotto faltsua (puntalete pasta, arroz itxurakoa).
Izokin ketua, kontserbako antxoa eta piper berdea ogi tosta baten gainean ipinita prestatutako pintxo hotza, ozpin-olio saltsarekin gozatua.
Tako edo talo itxurako pintxoa da, barruan, kimchi eta micromezclumez arrautzeztatutako begihaundi edo txipiroia daramana. Pintxo hori jateko, osagaiak...
“Txipiroiak beren tintan” euskal jaki tradizionalaren berrinterpretazioa, pintxo formatuan aurkeztua. Txipi txiki zirkularrak dira, tenpuran frijituak, beren tintan egindako...
Nafarroako orburua eta kardua parrilan, urdaiazpikozko kremarekin eta almendrazko praline gaziarekin.
Txerri zati gisatu bat, atxiote espeziarekin ondua, hori da cochinita pibil, Yukatan inguruan egin ohi dena.
Patata-pure gainean txahal masail gisatua, bere zukuarekin distiraturik.
Ardo beltzezko saltsan eta barazki saldan egositako txerri belarria, plantxan errea eta romescu nahiz tximitxurri saltsekin.
Pintxo de foie fresco a la plancha sobre de compota de manzana y sal Maldon.
Bieira plantxan, berakatz zurizko kremarekin, fruitu lehorrekin eta kafezko ozpin-olioarekin gozatua, eta alga frijituz eta sesamoz apaindua.
Plantxako pintxoa: 2 otarrainxkaz eta horien artean ipinitako bieira bihotz batez osatutako broxeta.
“Secreto” iberikoa, tenperatura baxuan prestatua, bertako sagarrez egindako purearen gainean eta patata purez lagundua.
Ardo beltzetan eta barazki saldan egositako txahal masaila, etxeko tomate saltsarekin.
Bi otarrainxka txurruskari eta soja mahonesakin egindako pintxoa.
Hiru ganbarekin eta hirugiharrarekin plantxan eginiko broxeta, piper gorri, piper berde eta tipuletarekin eginiko ozpin olio batekin ondua.
Barnealdea gutxi egina duen patata tortilla, urre kolore polita duena gainaldean. Egunean 2 baino ez dituzte egiten, bat eguerdian...
Kantauri itsasoko antxoa gazituak ogi tosta baten gainean, zuringoz, tipulaz eta perrexilez egindako olio-ozpinaz estaliak, eta amaitzeko, arrautza egosi...
Azpizun errea bere puntuan, gatz malutekin eta pipermorro saltsarekin.
Koilararekin jaten den pintxo honen osagaiak tomate epela, bexamela, hiru muskuilu, barazkitxoak eta txerri azala dira.
Krematsua eta ukitu minarekin. Kroketa hau piper berde eta gorri, curry gorrizko ore eta koko esnez egiten da. Kurruskariago...
Arrautza, gazta eta urdaiazpikozko pintxo beroa, arrautza-irinetan pasatua eta frijitua.
Otarrainxka isatsak burruntzian, arrautza-irinetan pasatuta, ponzu saltsarekin gozaturik.
Hotz jateko pintxoa. Txangurru kremaz betetako kuiatxoa eta gazta krematsuz egindako oinarria, ogi xerra batean gainean.
Ogi xerra baten gainean, azpizun tako bat eta foie zati bat, biak plantxan eginak.
Txirrindulari ospetsuaren omenezko pintxoa: hegaluze puska bat, antxoa gazitua, piperrak eta tipulina.
Txahal azpizuna bere puntuan, ogi xerra baten gainean ipinia, piper berdeekin eta Maldon gatzarekin.
Kantauri itsasoko antxoa gazitua, arrautza egosia eta ganba egosia maionesarekin, ogi frijitu gainean. Hotza jaten da.