Pintxoa Euskal Herriko sukaldaritzaren, gizartearen eta kulturaren ikur bat da, eta bereziki Donostiakoa.
Tako edo talo itxurako pintxoa da, barruan, kimchi eta micromezclumez arrautzeztatutako begihaundi edo txipiroia daramana. Pintxo hori jateko, osagaiak...
Ogi xerra baten gainean, azpizun tako bat eta foie zati bat, biak plantxan eginak.
Ardo beltzetan eta barazki saldan egositako txahal masaila, etxeko tomate saltsarekin.
Bieira plantxan, berakatz zurizko kremarekin, fruitu lehorrekin eta kafezko ozpin-olioarekin gozatua, eta alga frijituz eta sesamoz apaindua.
“Txipiroiak beren tintan” euskal jaki tradizionalaren berrinterpretazioa, pintxo formatuan aurkeztua. Txipi txiki zirkularrak dira, tenpuran frijituak, beren tintan egindako...
Nafarroako orburua eta kardua parrilan, urdaiazpikozko kremarekin eta almendrazko praline gaziarekin.
Euskaltxerri azpizun pintxos, arbi apioa, onddo emultsioa eta wasabi kabiarrarekin
Andaluziako pintxoa. Eltzeko haragi ezberdinak papurturik egindako orea da pringá, eta plantxan txigortutako ogitan igurtzita zerbitzatzen da bero.
Belarria saltsan: azenarioz, tipulaz, porruz, baratxuriz, piperrez eta koñak xorta batez.
Txalupa formako hostopila. Barnean, onddoak eta otarrainxkak, tipulinarekin, esne gainarekin eta gazta birrinduarekin prestatuak.
Labetik atera berri: urdaiazpikoa eta gazta ogi tartean.
Plantxako pintxoa: 2 otarrainxkaz eta horien artean ipinitako bieira bihotz batez osatutako broxeta.
Hegaluzea oliotan, Kantauri itsasoko antxoak eta piperminak daramatzan ogitartekoa. Lokal honetako klasiko denboragabe bat da.
Patata minen pintxo klasikoa, tomate saltsa minarekin eta alioliarekin. La Mejillonerako saltsa berdingabeak hiri osoan egin ditu ospetsu bertako...
Antxoa solomoak ogi xerra baten gainean, jardinera saltsaz estalita: piper berdea eta gorria, piperminak eta tipula.
Hiru ganbarekin eta hirugiharrarekin plantxan eginiko broxeta, piper gorri, piper berde eta tipuletarekin eginiko ozpin olio batekin ondua.
Tripaki eta mutur jaki tradizionala, buztinezko kazola batean zerbitzatua.
Arroza ganbekin, arroz txigortuzko oinarriarekin.
Izokin ketua, kontserbako antxoa eta piper berdea ogi tosta baten gainean ipinita prestatutako pintxo hotza, ozpin-olio saltsarekin gozatua.
Euskal sukaldea eta mexikarra konbinatzen dituen pintxoa. Irinez eta artatxikiz egindako 2 tako, txerri haragi marinatuarekin eta errege sagarrezko...
Kroketa honek gaztaren eta intxaurraren zaporeak elkartzen ditu oreka egokiaz.
Txerri zati gisatu bat, atxiote espeziarekin ondua, hori da cochinita pibil, Yukatan inguruan egin ohi dena.
Unean bertan prestatutako patata tortilla, piper eta tipularekin egina.
Patata-pure gainean txahal masail gisatua, bere zukuarekin distiraturik.
Kantauri itsasoko antxoa gazitua, arrautza egosia eta ganba egosia maionesarekin, ogi frijitu gainean. Hotza jaten da.
Txipiroia plantxan, ganba egosia eta urdaiazpiko iberikoa, ogi txigortu gainean; olioz, baratxuriz, ozpinez eta ardo zuriz egindako saltsarekin.
Hotz jateko pintxoa. Txangurru kremaz betetako kuiatxoa eta gazta krematsuz egindako oinarria, ogi xerra batean gainean.
Haragi egosi piltzarrekin egindako tortilla da ropa vieja, klasiko bat.
Pintxo de foie fresco a la plancha sobre de compota de manzana y sal Maldon.
Idiazabal gaztazko risotto faltsua (puntalete pasta, arroz itxurakoa).
Baserriko arrautza, tenperatura baxuan egina, eta morokil, pinazi, gazta mantxatar eta perretxikoekin.
Bakailao gatzgabetua, oliba olioarekin konfitatua, piper berde, piper gorri eta baratxuri frijituekin.
Zapo arraina eta otarrainxken isats freskoak burruntzian, plantxan erreta.
Pintxo klasikoa: arrautza-irinetan pasatutako ganba frijitua, isatsa masatik kanpo duena hortik heldu ahal izateko. Pintxo klasikoenetako bat da.
Olagarroa, txingarretan erreta, patata marinatuekin eta kimchie maionesarekin.
Donostiako pintxo klasikoetako bat. Arrautza-irinetan pasatu eta oliotan frijitutako bi ganba, zotz batean sartuta.
Patata frijituak alioli saltsarekin, maionesarekin, txilearekin eta txipotlearekin, eta amaitzeko wasabi ilarrak.
Otarrainxka isatsak burruntzian, arrautza-irinetan pasatuta, ponzu saltsarekin gozaturik.
Ahuakatea, tomatea, tipula, martorria eta txilea, eta pintxo hau nahierara prestatzeko jarraibideak. Hainbat lagunentzako pintxoa da.
Ardo beltzezko saltsan eta barazki saldan egositako txerri belarria, plantxan errea eta romescu nahiz tximitxurri saltsekin.
Betiko pintxoa da hau: egositako patata, hegaluzea, azenarioa, arrautza eta olibak, mahonesarekin nahastua, eta antxoa duela gainean.
Baratxuriarekin, tipularekin eta ardo beltzarekin erregositako idi isatsa, wanton pastan bildua eta baratxuri errearekin, sesamoarekin eta tipula-haziarekin zerbitzatua.
Azpizun errea bere puntuan, gatz malutekin eta pipermorro saltsarekin.
Plantxan egindako foie pintxo beroa, Maldon gatzarekin. Zerbitzatzean, zerbitzariak piperbeltza eskaintzen du aukeran.
Pintxo de carrillera de ternera guisada en vino tinto durante 8 horas. Terminada en su jugo y sobre humus...
Kantauri itsasoko antxoa gazituak ogi tosta baten gainean, zuringoz, tipulaz eta perrexilez egindako olio-ozpinaz estaliak, eta amaitzeko, arrautza egosi...
Arrautza, gazta eta urdaiazpikozko pintxo beroa, arrautza-irinetan pasatua eta frijitua.
Txahal azpizuna bere puntuan, ogi xerra baten gainean ipinia, piper berdeekin eta Maldon gatzarekin.
Pintxo hotza da klasiko hau: arrainez egindako pastela, maionesa pixka batekin.
Barnealdea gutxi egina duen patata tortilla, urre kolore polita duena gainaldean. Egunean 2 baino ez dituzte egiten, bat eguerdian...
Basurde burua, ozpinetako luzokerra eta tipula ogi xerra baten gainean.
4 Pipermin, antxoa bat eta oliba bat ozpinez onduak eta zotz batean sartuak. Donostian sortutako lehen pintxoa, 40ko hamarkadakoa.Rita...
Ekialdeko zaporeko pintxoa da: ahate gisatua, bao ogi txiki batean bildua.
Krematsua eta ukitu minarekin. Kroketa hau piper berde eta gorri, curry gorrizko ore eta koko esnez egiten da. Kurruskariago...
“Secreto” iberikoa, tenperatura baxuan prestatua, bertako sagarrez egindako purearen gainean eta patata purez lagundua.
Pintxo klasikoa da; patata egosia, hegaluzea, azenario egosia, arrautza egosia eta azeitunak daramatza, den dena mahonesarekin nahasia eta gainean...
Pintxo hau prestatzeko, plantxan egindako lau otarrainxka isatsezko broxeta bat ipintzen da ogi xerra batean eta piper gorriz, berdez...
Bi otarrainxka txurruskari eta soja mahonesakin egindako pintxoa.
Sasoiko onddoak, olioarekin eta baratxuriarekin salteatuta eta arrautza gorringo baten gainean zerbitzatuta.
Idiazabal risotto platertxoa, plantxan egindako foie zati batekin.
Arrautza egosi eta urdaiazpiko zati arinki frijituekin gozatutako bexamel finagatik nabarmentzen den pintxoa.
Antxoa solomoak ogi xerra baten gainean, txangurru kremaz estalita.
Hegazti kroketa, bere neurri eta krematsutasunagatik nabarmentzen den pintxoa.
Urdaiazpiko eta gazta pintxoa, bexameletan bildua, irinetan, arrautzan eta ogi xehatuan pasatua eta kurruskari gelditzeko frijitua.
Koilararekin jaten den pintxo honen osagaiak tomate epela, bexamela, hiru muskuilu, barazkitxoak eta txerri azala dira.
Txirrindulari ospetsuaren omenezko pintxoa: hegaluze puska bat, antxoa gazitua, piperrak eta tipulina.
Sekretu iberikoarekin egindako hanburgesa txikia, sesamo ogitan, patata frijituekin.