Pintxoez gain

Pintxo ibilaldia jazz erritboa jarraituz

Trinitate plaza Donostiako Jazzaldiaren bihotza da, eta metro gutxitara Gipuzkoako Michelin izardun sukaldariek hautatutako pintxo asko dastatu ditzazkezu.

Bihar Donostiako Jazz Jaialdiaren 54. edizioa hasiko da, gure udako ekitaldi garrantzitsuenetako bat. Bertara milaka pertsona gerturatuko da zuzeneko musikaz gozatzera.

Uztailaren 28 arte agertoki eta ordutegi anitzetan bizi ahal izango da jazzaren esperientzia, baina agertoki bat aukeratu beharko bagenu hori alde zaharreko Trinitate plaza da duen garrantzia historikoa eta adierazgarritasuna dela medio.

Alde zaharreko erdigunean kokatua, Santa María basilika eta San Telmo museoaren artean, erdiaroko eremu honek akustika ezinhobea eta artistarenganako gertutasuna eskaintzen du. Nahiz eta kontzertuan mila pertsona baino gehiago egon, guneak eskaintzen duen intimitateak bertan garatzen den giroa berezia egiten du.

Foto: Luis Peralta

Trinitatea plazara Abuztuak 31 kaletik sartzen da, eta kontzertuak ospatzen diren orduak kontutan hartuz pintxo batzuk hartzera gonbidatu nahi zaituztegu kontzertura joan aurretik. Kale horretako eskaintza oso zabala da, izan ere, 100 metrotan gure pintxo zerrendako 14 pintxo dastatu ditzakezu:

A la plaza de la Trinidad se accede desde la calle 31 de agosto, y por la hora en la que se celebran los conciertos (a las 21:00, salvo el del domingo día 28, que arrancará a las 20:00), os proponemos tomar unos pintxos antes de acceder al recinto. La oferta de esta calle es muy amplia, y de hecho, en unos 100 metros podéis degustar hasta 14 pintxos de nuestra lista Pintxos – The Starred Chefs List – The 99 Best. Serían estos:

  • Gandarias tabernak ere (Abuztuak 31 kalea, 23) bi proposamen dakarkigu: hiru ganbarekin eta hirugiharrarekin plantxan eginiko brotxeta, pipeer gorri, piper berde eta tipularekin eginiko ozpin olio batekin ondua eta bestalde, azpizuna eta piper berdearekin eginiko pintxoa ogi xerra baten gainean ipinia.
  • A Fuego Negro tabernan (Abuztuak 31 kalea, 31) musika bera osagai garrantzitsu bat. Hiru proposamen eskaintzen dizkigu: Black rabak txipi txiki zirkularrak, tenpuran frijituak, beren tintan egindako txipiroien kremaz beteak. Mackbobe hanburgesa txikia kobe haragiz egina tomatezko ogian sartuta eta banana txipekin lagundua. Azkenik koilararekin jaten den pintxoa tomate epela, bexamela, hiru muskuilu eta txerri azalaz egindako muskuilu tigretoia.

  • Dakara tabernak (Abuztuak 31 kalea, 27) ogi xerra baten gainean, azpizun tako bat eta foie zati bat, biak plantxan, eskaintzen digu.

Eta aukera hau zabaltzeko gure zerrendako beste hiru taberna proposatzen dizkizugu Trinitate plazatik 100 metro baino gutxiagora daudenak.

  • Txuleta tabernan (Trinitatea plaza 2) txuleta zaporea eta kroketen krematsutasuna nahasten duen pintxoa aurkitu dezakegu.
  • Atari Gastrotekak (Mayor 18), Santa Maria basilika parean, otarrainxka brotxeta eskaintzen digu. Plantxan egindako lau otarrainxka isatsezko brotxeta ipintzen da ogi xerra batean eta piper gorriz, berdez eta tipulinez prestatutako olio-ozpinarekin gozatzen dute.
  • Azkenik La cuchara de San Telmo taberna (Santa Korda 4) proposatzen dugu bi pintxorekin. Monforteko foie pintxoa sagar konpotarekin alde batetik eta bestetik 8 ordutan zehar ardo beltzean sukaldatutako txahal masailak txitxirio humussarekin lagunduta.

Como veis, la selección en el entorno de la plaza de la Trinidad de los cocineros con estrellas Michelin en Gipuzkoa, ofrece una amplia propuesta de pintxos de la máxima calidad, en un radio de acción muy reducido, para que afrontéis con buen sabor de boca la experiencia mágica de vivir un concierto del Jazzaldia en esta emblemática plaza.

-ren proiektu bat
-ren laguntzarekin

Sartu zure sare sozial gogokoena erabiliz

Edo zure posta elektronikoa erabiliz

Konturik ez duzu? Izena eman