Hilario Arbelaitz inherited his love for the traditional dishes of Basque gastronomy and fine quality ingredients from his mother. It could be said that Hilario turns tradition into art taken to the plate, where innovation is recreated on the palate. Besides Hilario, mention must also be made, in the Zuberoa restaurant, of the presence of his brother and right-hand man, Eusebio, who, together with his wife Arantxa, masterfully runs the team to ensure that the whole process runs smoothly, offering the enjoyment of a warm and friendly atmosphere.
Zuberoa
El caserío más antiguo del municipio guipuzcoano de Oiartzun, con más de seis siglos a sus espaldas, acoge el desarrollo de una cocina de fondo vanguardista en la que la inspiración surge del recetario vasco más ancestral. Un restaurante consagrado al más bendito disfrute culinario de la esencia de nuestra cocina más genuina, sincera e impactante. Pero para nada artificioso, pretencioso ni efectista. Las sensaciones e impresiones que consigue despertar entre quienes se sientan a sus mesas surgen del dominio de las técnicas, del buen uso que hace del mejor producto y del proceder artesano impreso en cada elaboración.
“El pintxo es una parte importante de la identidad de Donostia / San Sebastián”.